2023 YILI 1.DÖNEM HEMODİYALİZ KOMİSYON KARARLARI
01 Ağustos 2023

BİNGÖL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

2023 YILI 1.DÖNEM HEMODİYALİZ  KOMİSYON  KARARLARI

 

           01.03.2019 tarih ve 30701 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmeliğin 21.inci maddesine göre, ilimizde faaliyette olan Diyaliz Merkezlerinde hasta sayısının artmasıyla cihaz arttırma gerekliliği ortaya çıkması halinde, buna yönelik talepler ilimiz Diyaliz Hizmetleri İzlem, Denetim ve Değerlendirme Komisyonu tarafından Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmelik esas alınarak değerlendirilir.

 

         Bingöl Diyaliz Hizmet Bölgesinde Diyaliz Hizmetleri İzlem, Denetim ve Değerlendirme Komisyonu 21.08.2023 tarihinde toplanmış ve Bingöl Diyaliz Bölgesi için;

  1. Bölge için 2(iki) adet cihaz artırım kararı alınmıştır.

 

          Cihaz artırımı uygun görülen Bölgedeki Merkezler, Yönetmeliğin 21. Maddesi gereği İlimiz Diyaliz Hizmetleri İzlem, Denetim ve Değerlendirme Komisyonu Raporu ilanını takiben otuz gün içerisinde cihaz artırım taleplerini müdürlüğümüze bildirecek, müdürlük bu talepleri başvuru bitiminden sonra otuz gün içinde Yönetmelik kapsamında değerlendirecektir. Bu bölgede birden fazla merkezin cihaz artırım başvurusu yapması  durumunda talepler ilgili Yönetmeliğin 15. Maddesinin 1.fıkrasının (c) bendinde belirtilen öncelik sıralamasına göre yapılacaktır.

 

         Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  01.08.2023