Alo 182 Hastane Randevu Sistemini Kullanalım.

ALO 182 HASTANE RANDEVU SİSTEMİNİ KULLANALIM.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığımız, Bakanlığımız, Valiliğimiz ve kamu kurumlarımızca Covid-19 salgını kapsamında bazı tedbirler alınmış, çeşitli kısıtlamalarla salgınla mücadeleye devam edilmişti.

Alınan son karar ile 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile idari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dâhil olan kamu personeli normal mesaiye başlayacak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız gibi ilimizdeki sağlık tesisleri de normal mesai düzenine geçecektir.

Ancak Koronavirüs salgını tehdidi halen devam etmektedir. Hastanelerimizin normal mesai düzenine geçmesi ile birlikte bir yoğunluk yaşanacak ve salgın bulaşma riski kaçınılmaz olacaktır.

Vatandaşlarımızın tedbirlere uyması ve salgının yayılmasının önlenmesi için Merkez ve İlçe Hastanelerimiz ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize gelmek isteyen vatandaşlarımızın ALO 182 Merkezi Randevu Sistemini kullanarak randevu almaları ve randevuya göre maske ile hastanelerimize gelerek ve sosyal mesafe ile hijyen kurallarına uyarak tedavi olmaları büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın özellikle randevu saatinden 10 dakika önce sağlık kuruluşuna gelmeleri yoğunluğu önleyecek ve olası salgının önüne geçecektir.

Vatandaşlarımız, ALO 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS)’nden şu şekilde randevu alabilirler:

MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattını arayarak operatörlerimizden destek alabilirler.

İnternet üzerinden randevu almak için; daha önceden üyelik kaydı yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneği tıklanarak üyelik işlemi gerçekleştirilebilir. Eğer üyelik mevcut ise kimlik numarası ve şifre ile istenilen hastane ve hekim seçilerek randevu oluşturulabilir.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihaz / telefonun uygulama marketinden MHRS uygulaması indirilerek, üyelik kaydı yoksa oluşturarak, var ise kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak randevu alınabilir.

Tüm vatandaşlarımızı tedbirli olmaya, maske kullanmaya, 1,5 metre sosyal mesafe ve hijyen kuralına uymaya ve sağlık tesislerimizden yararlanmak için MHRS randevu sistemini kullanarak randevu ile hastanelerimize gelmeye davet ediyoruz.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü