BİNGÖLDE HASTA KURTARMA OPERASYONLARI SÜRÜYOR.

İlimiz genelinde yoğun kar yağışı ve tipi devam ediyor. Yolları kapanan ve sağlık tesislerine ulaşmakta güçlük çeken hastalarımızın imdadına ekiplerimiz yetişiyor.

İlimiz Merkeze bağlı Kırkağıl Köyünde rahatsızlanan bir vatandaşımız, Acil 112 ve UMKE ekiplerimiz tarafından zorlu bir çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolları kapanan Merkeze bağlı Kırkağıl Köyünde ikamet eden 70 yaşındaki Belkise ÖZGÜVEN adlı vatandaşımız fenalaştı. Fenalaşan vatandaşımızın yakınları Komuta Kontrol Merkezimizi arayarak ambulans istedi. Tipi ve kar nedeniyle yolları kapalı olan Kırkağıl Köyüne paletli ambulansla gitmek için yola çıkan Acil 112 ve Umke Ekiplerimiz, yoğun bir çabanın ardından hastaya ulaştı. Hasta Belkise ÖZGÜVEN’e evde yapılan ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kar yağışı ve tipinin yoğun olduğu ilçelerimizden Adaklı ilçesinde de kalp ve akut böbrek yetmezliği şikâyeti olan Halime TÜZ isimli vatandaşımızın yakınları Komuta Kontrol Merkezimizi aradı.

Hastanın hava yolu ile alınması hususunda Tugay Komutanlığı ile görüşüldü. Ancak görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle hastanın helikopterle alınması gerçekleşmedi. Bu nedenle Yolların kapalı olması nedeniyle Adaklı Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD ve İl Sağlık Müdürlüğümüz kapanan yolu açmak ve hastaya ulaşarak Hastaneye ulaştırmak için akşam saat 20.00’da karşılıklı olarak çalışma başlattı. Adaklı tarafından hastayı alarak ve yolu açarak saat 24.00’da Sancak’a ulaşan ekipler, yine Bingöl ilinden kapalı yolu açarak gelen ekiplere hastayı teslim ettiler. Açılan yol ile birlikte hastayı teslim alan Merkez Acil 112 ve UMKE Ekibimiz, hastayı gece saat 01.12’da Bingöl Devlet Hastanesine ulaştırdı.

IMG-20190106-WA0011.jpg