BİNGÖL DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK DAHA

Yıllardır aldığı ilaç tedavisine rağmen sağlığına kavuşamayan hasta, tamamen yerli ve milli cihazlar sayesinde 1 saatlik anjiografik işlem ile sağlığına kavuştu ve 2 günde taburcu oldu.

Bacaktaki atardamarların tıkanmasıyla ortaya çıkan ve genellikle şeker hastalığına eşlik eden, diyabetik ayaktan uzuvların kesilmesine kadar sorunlara sebep olan tıkayıcı periferik arter hastalığı, artık ameliyata gerek olmadan ilimizde tedavi edilebiliyor.

Yaklaşık 3 yıldır yol yürümekle olan bacak ağrısı şikayeti ile değişik merkezlere başvuran ve yıllardır kullandığı ilaçlara rağmen şikayetleri gerilemeyen hasta, Bingöl Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniğine başvurdu. Hastaya Op. Dr. Oktay TÜYDEŞ ve Op. Dr. Abdurrahman MURATOĞLU tarafından anjiografik olarak işlem planlandı ve hastanın tedavisinde tamamen yerli ve milli ürünler kullanıldı. İlimizde ilk defa yapılan ve yaklaşık 1 saat süren işlem sonrası tıkalı olan damar tamamen açılarak hastanın damarına stent ve yapay damar konulmadan tedavi gören hasta, aynı gün ayağa kalktı ve normal yaşantısına döndü. Yapılan işlem sonrası hasta; ‘anjiyo sonrası yürümekte artık zorlanmadığını, yıllardır ağrıyan bacağının 1 saatlik bir işlem sonrası hem de hiç kesi ve dikiş olmadan iyileştiğini ve çok memnun olduğunu’ belirtti. Riskli gruptan oluşan bu ameliyatlar artık İlimiz Devlet Hastanesinde yapılıyor.

Bingöl İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, hastayı ziyaret edip ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu ve ‘artık hastanemizde bu işlemlerin yapılacağını, vatandaşlarımızın çevre illere gitmek zorunda olmayacağını belirten Gündoğdu;

“İlimize böyle bir hizmeti getiren, sağlıkta hizmet çıtasını sürekli yükselten hastane yöneticilerimizi, bu işlemi gerçekleştiren sağlık ekibimizi ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

WhatsApp Image 2019-01-09 at 10.08.46(1).jpeg